מספר השחקנים במשחק שביעיות רוגבי
בשביעיות רוגבי, כל קבוצה מורכבת משבעה שחקנים, עם שלושה קדימה וארבעה אחוריים. הפורוורדים אחראים על ה-scrams, ה-Racks וה-Mauls, בעוד שהגבים אחראים לרוץ עם הכדור ולספק תמיכה לפורוורדים. השופט אחראי לוודא שלכל קבוצה יש את מספר השחקנים הנכון על המגרש. אם יימצא שלקבוצה יש מעט מדי שחקנים, השופט עשוי לאפשר את המשך המשחק, אך הקבוצה תהיה בנחיתות.
שבעת השחקנים בכל קבוצה מחולקים לשתי מחציות, כאשר כל מחצית משחקת חצי מהמשחק. זה מאפשר יותר זמן מנוחה לכל שחקן, כמו גם הזדמנות לקבוצה לבצע חילופים בין המחציות. החלפות מותרות בכל עת במהלך המשחק, אך לא יותר משבעה שחקנים מורשים לעלות על המגרש בכל זמן נתון.
משך משחק שביעיות רוגבי
משחקי שבע של רוגבי משוחקים בדרך כלל בשתי מחציות של שבע דקות, עם פרק זמן של שתי דקות ביניהם. זה קצר משמעותית מהמשחק המסורתי של 15 שחקנים, שלרוב משוחק בשתי מחציות של 40 דקות. משך הזמן הקצר יותר הזה מאפשר קצב משחק מהיר יותר, כמו גם הזדמנות ליותר חילופים.
השעון בשביעיות רוגבי נעצר בכל פעם שהכדור יוצא ממשחק או כאשר ניתן עונש. זה מבטיח שהמשחק לא ייקח יותר מדי זמן ושיהיה לשחקנים מספיק זמן לנוח בין משחק למשחק. לשופט יש גם את הסמכות להוסיף זמן נוסף בסוף כל מחצית כדי לפצות על עצירות שהתרחשו במהלך המשחק.
קלע בשביעיות רוגבי
שביעיות רוגבי שואפות לצבור יותר נקודות מהקבוצה השנייה. נקודות מתקבלות כאשר הכדור מקורקע באזור השער של היריב או כאשר קבוצה בועטת בהצלחה בכדור מעל המשקוף ובין עמודי עמודי השער של היריבים. ניסיון שווה חמש נקודות, בעוד בעיטת המרה מוצלחת שווה שתי נקודות. גם בעיטת עונשין שווה שלוש נקודות.
וריאציות חוק בשביעיות רוגבי
לשביעיות של רוגבי יש כמה שינויים בחוק בהשוואה למשחק המסורתי של 15 שחקנים. וריאציות החוק הללו נועדו להבטיח שהמשחק יהיה מהיר ומרגש. אחת מוריאציות החוק המובילות היא שניתן להעביר את הכדור קדימה, כל עוד זה נעשה בצורה מבוקרת. זה מעודד קבוצות להזיז את הכדור במהירות ולקחת סיכונים. בנוסף, קבוצה יכולה להשיג בעיטה חופשית מכל חלק של המגרש אם הכדור נבעט למגע.
להתמודד בשביעיות רוגבי
תיקולים בשביעיות רוגבי חייבים להתבצע בעמדה זקופה, עם זרועות כרוכות סביב נושא הכדור. אסור לשחקן להסתער, לדחוף או להחזיק יריב לפני ביצוע תיקול. ההתמודדות חייבת להתבצע מתחת לכתפיים, ואסור לשחקנים להתמודד עם שחקן שנמצא באוויר.
כדי להבטיח את בטיחות השחקן, שחקן שהותקף חייב לשחרר מיד את הכדור ויש לעצור את המשחק. ניתן להעניק עונש אם שחקן שהותקף לא יעשה זאת, ניתן להעניק עונש. בנוסף, אם תיקול נחשב מסוכן, השופט רשאי להעניק כרטיס צהוב או אדום, בהתאם לחומרת ההתמודדות.
בועט בשביעיות רוגבי
בעיטה היא חלק חשוב בשביעיות רוגבי וניתן להשתמש בה כדי להשיג טריטוריה או להפעיל לחץ על הקבוצה היריבה. ישנם שני סוגי בעיטות בשביעיות רוגבי: דרופקיק ובעיטת מקום. בעיטת טיפה נלקחת מהקרקע ומשמשת להחזרת הכדור למשחק במהירות, בעוד בעיטת מקום נלקחת מעמידה ומשמשת לבעיטה לנקודות.
בעיטות חייבות לעבור לפחות 10 מטרים כדי שהכדור יהיה במשחק. בנוסף, הכדור חייב לעבור לפחות 20 מטרים כדי שהבעיטה תיחשב מוצלחת. אם הכדור לא עובר את המרחק הנדרש, יש לבצע את הבעיטה שוב.
אופסייד בשביעיות רוגבי
חוקי אופסייד חלים בשביעיות של רוגבי, בדיוק כפי שהם עושים במשחק המסורתי של 15 שחקנים. אופסייד פירושו ששחקן נמצא בעמדה מתקדמת בהשוואה לכדור. אם יתגלה ששחקן נמצא בחוץ, אזי יוענק עונש לקבוצה היריבה.
קו החוץ נקבע לפי מיקום הכדור. אם הכדור מועבר או בועט קדימה, אז קו החוץ הוא הנקודה בה הועבר או בעט הכדור. אם הכדור מועבר או בועט לאחור, אז קו החוץ הוא הנקודה שבה הכדור התקבל.
ההתמוטטות בשביעיות רוגבי
ההתמוטטות היא חלק חשוב בשביעיות הרוגבי ומשמשת לשמירה על החזקה ולהשגת טריטוריה. ההתמוטטות מתרחשת כאשר הכדור נמצא על הקרקע ושחקן אחד או יותר מכל קבוצה מנסה להשיג חזקה. ההתמוטטות ידועה גם כ-Ruck או Maul.
בהתמוטטות, השחקנים חייבים להישאר על הרגליים ולנסות להשיג החזקה בכדור. אף שחקן אינו רשאי לטפל בכדור בהתמוטטות, ואם א יתגלה ששחקן עושה זאת, אז עשוי להינתן עונש. בנוסף, יש לנקות את ההתמוטטות תוך חמש שניות, וכל עוד עלול לגרום לעונש.